preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Vrijeme
 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 9. 2010.

Ukupno: 441987
Ovaj mjesec: 414
Danas: 4
 
vijesti

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ ASTRONOMIJE U NAŠOJ ŠKOLI

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević Štefica Dumančić Poljski  datum: 5. 3. 2021. 13:40

DJECA DJECI STRADALOJ U POTRESU

DJECA DJECI STRADALOJ U POTRESU

(Učenici OŠ Veliko Trgovišće učenicima OŠ Dragutina Tadijanovića Petrinja i OŠ Glina)

Kada se 29. prosinca 2020. zatreslo tlo pod našim nogama i priroda nam pokazala svoju jačinu, ponovno smo spoznali da smo samo mali ljudi koji hodaju ispod ovoga neba. Tada nam je bilo jasno da ćemo u skorije vrijeme organizirati humanitarnu akciju za djecu i učitelje stradale u potresu. Znali smo da će prvih mjesec dana svi ići prema Petrinji i Glini pa smo mi odlučili pričekati jer će tim ljudima trebati pomoć i kada sve utihne. Sredinom veljače odlučili smo da je pravo vrijeme za prikupljanje donacija. Skupljali smo školski pribor, higijenske potrepštine i, naravno, ono što je djeci najslađe, slatkiše. Roditelji i učenici OŠ Veliko Trgovišće zaista su pokazali svoje veliko srce te su se svi odazvali humanitarnoj akciji. Svaki poklon ima svoju dušu, tj. pismo podrške djetetu kojem je poklon namijenjen. Ovim putem želimo zahvaliti našim roditeljima i učenicima na brzoj organizaciji te prikupljenim stvarima. Dakako, u mislima su nam bili učitelji iz OŠ Dragutina Tadijanovića Petrinja i OŠ Glina pa su djelatnici OŠ Veliko Trgovišće organizirali da i oni dobiju svoj dio kolačića, odnosno paketića. Djelatnici OŠ Veliko Trgovišće, hvala vam od srca. Prikupljene pakete trebalo je nekako i dovesti do cilja pa su u pomoć priskočili vrijedni vatrogasci. Hvala DVD-u Veliko Trgovišće i DVD-u Dubrovčan na prijevozu i dobrom društvu. Hvala načelniku Općine Veliko Trgovišće Robertu Grebličkom što je odmah reagirao i organizirao prijevoz. 

Donacije su u Petrinju i Glinu stigle 1. ožujka 2021. Zahvaljujemo domaćinima na predivnom gostoprimstvu u ovako neizvjesnoj situaciji. Njihova pozitivna energija i osmijesi koje ne skidaju s lica trebaju nam sve reći - nikada ne smijemo odustati od svojih planova i ciljeva.

Fotografije pogledajte OVDJE

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević Petra Vuković  datum: 3. 3. 2021. 23:49

Dan ružičastih majica

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević  datum: 28. 2. 2021. 19:01

DSI

Dan sigurnijeg interneta 09.02.2021.

Zajedno za bolji internet!

U OŠ VELIKO TRGOVIŠĆE I PŠ DUBROVČAN obilježili smo Dan sigurnijeg interneta različitim aktivnostima i radionicama, ovisno o uzrastu učenika. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević Vlatka Habulin  datum: 26. 2. 2021. 20:18

Fašnik 2021

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević  datum: 24. 2. 2021. 00:58

PROJEKT Moja prva radijska emisija

PROJEKT Moja prva radijska emisija

Učenici 7.a razreda sudjelovali su u mjesečnom projektu Moja prva radijska emisija. Zadatak je bio odabrati temu koja im je zanimljiva, informirati se o njoj te snimiti malu radijsku emisiju od oko 3 minute.

Prethodno su na satima Hrvatskog jezika upoznali radio kao medij, vrste radijskih emisija, strukturu emisije te načine snimanja i montaže.

U stvaranju radijske emisije učenici su trebali od ideje do realizacije biti samostalni, što znači da su sami odabrali temu, snimili priloge, najavnu i odjavnu špicu i podlogu ili glazbu, te montirali. 

Vrednovala se primjereno odabrana tema emisije, način na koji je tema obrađena te izbor sugovornika, a manja pozornost se pridavala montaži, glazbi, uvodnoj i odjavnoj špici jer su u tome početnici. Na školskom satu predstavili su svoje radijske emisije te su međusobno  komentirali i raspravljali što je bilo dobro, što je moglo bolje, što nam se najviše svidjelo... Vrednovali su originalnost emisije, zanimljivost teme, sposobnost vođenja emisije i izražajno govorenje. Iako početnici, sedmaši su  iznenadili, ne samo  zanimljivim odabirima teme već su se  pokazali  spretnima i u odabiru glazbe i montaži. Ima još prostora za napredak (ima i jezičnih pogrešaka, no na sve smo ukazali i puno naučili!), a ovi uradci pokazuju da im to neće biti problem. Jedva čekamo još koji uradak!

 

Uživajte u slušanju i javite koja je emisija najzanimljivija!

 

Popis emisija:

Valerija Rožić i Lana Harapin - Pčelice

Pavao Hac i Matija Brgles – O radiju

Dominik Šoštar, Lucijan Peharec i Ivan Peh – A što s 2021.g.?

Jakov Korade, Luka Jambrešić i Martin Šipek - Limač

Daniel Kalauz i Gabriela Šilipetar – Online škola

Matea Mraz i Ivana Kokot – Zanimanja

Filip Tomić - Psi

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević Ines Čeko  datum: 22. 2. 2021. 01:50

ŠKOLSKO NATJECANJE IZ ASTRONOMIJE

ŠKOLSKO NATJECANJE IZ ASTRONOMIJE

U petak, 19. 2. 2021. u našoj je školi održano Školsko natjecanje iz astronomije. Na natjecanju je sudjelovalo 11 učenika od 5. i 6. razreda matične škole u Velikom Trgovišću i područne škole u Dubrovčanu te jedna učenica OŠ Jakovlje. Ispit za svaki razred pisao se 60 minuta, a učenici su u rješavanju zadataka trebali koristiti znanje astronomije stečeno u Astro klubu koji se od prošle godine održava u našoj školi. 

Najuspješniji u rješavanju zadataka bili su Lovro Barlović iz PŠ Dubrovčan te Sofija Dumančić iz OŠ Jakovlje u kategoriji 5. razreda koji će biti predloženi za sudjelovanje nasljedećoj razini natjecanja, Županijskom natjecanju u ožujku ove godine. 

Ovih dana toplo se obucite, izađite van te dignite pogled prema večernjem nebu u smjeru juga na kojem ćete vrlo lako uočiti Oriona, jedno od najljepših zviježđa zimskog neba.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević Štefica Dumančić Poljski  datum: 22. 2. 2021. 01:43

eTwinning projekt "Pet koraka do istine".

U drugom obrazovnom razdoblju školske godini 2020./2021. uključili smo se u novi međunarodni eTwinning projekt "Pet koraka do istine"

Cilj projekta je unaprijediti digitalne kompetencije naših učenika, poticati ih da preuzmu odgovornost za vlastitu sigurnost s naglaskom na osnaživanju i isticanju odgovornog ponašanja i digitalnog građanstva te općenito povećati znanje i razumijevanje problema koji se pojavljuju u području sigurnosti djece na internetu, kao i poučiti ih vrednovati i kritički analizirati različite medijske sadržaje kako bi znali tumačiti poruke (njihovu vjerodostojnost, pouzdanost i istinitost) u različitim medijima i na temelju njih donositi odgovorne odluke.

Dosad se za sudjelovanje u projektu prijavilo dvadesetak škola iz Hrvatske i susjednih zemalja. Projektne aktivnosti u našoj školi s učenicima 6. razreda Dubrovčan provest će učiteljica informatike Ana Knežević.

Veselimo se suradnji s drugim školama!

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević  datum: 22. 2. 2021. 00:55

Poništenje javnog poziva

Poništenje javnog poziva br.1-2020.12021. za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave učenika 4. razreda 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević  datum: 19. 2. 2021. 12:39

ŠKOLSKO NATJECANJE IZ MATEMATIKE

ŠKOLSKO NATJECANJE IZ MATEMATIKE

U srijedu, 17. 2. 2021. u našoj je školi održano Školsko natjecanje iz matematike. Na natjecanju je sudjelovalo 16 učenika od 5. do 8. razreda matične škole u Velikom Trgovišću i područne škole u Dubrovčanu. Ispit za svaki razred pisao se 120 minuta, a učenici su u rješavanju zadataka trebali koristiti znanje stečeno na redovnoj i dodatnoj nastavi matematike. 

Najuspješniji u rješavanju zadataka bili su Lovro Barlović iz PŠ Dubrovčan u kategoriji 5. razreda te Goran Marjanović iz matične škole u kategoriji 6. razreda koji će biti predloženi za sudjelovanje na Županijskom natjecanju u ožujku ove godine. 

Čestitamo svim natjecateljima na hrabrosti da se suoče s ovim matematičkim izazovom te vas pozivamo da se i sami okušate u jednome!

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević Štefica Dumančić Poljski  datum: 17. 2. 2021. 16:33

Akcija za Glinu

Dragi roditelji i učenici područnih škola Dubrovčan i Strmec,

ovim putem Vas pozivamo da sudjelujete u akciji za Glinu. Naime u kontaktu smo s pedagogom iz OŠ Glina te smo dogovorili organizaciju donacija za učenike iz njihove škole odnosno razredne nastave. Učenicima treba školski pribor (olovke, gumice, pernice, flomasteri, bojice, šiljilo, školske torbe, bilježnice, ravnala, trokuti, šestari…) pa vas molimo tko je u mogućnosti da se uključi u akciju. Također, sigurno im treba i higijenskih potrepština, a o kojem slatkišu da ne pričamo. Učenike molimo da se odreknu jedne svoje očuvane igračke ili igre te da napišu pismo podrške. Vjerujemo da bi učenicima iz područja pogođenim potresom topla riječ i podrška puno značila jer bi vidjeli da još uvijek mislimo na njih i da smo im spremni pomoći da se vrate u svoje zasluženo djetinjstvo. 

Akcija prikupljanja donacija trajat će do 19. veljače 2021. (petak) u područnim školama. Za dodatne informacije možete kontaktirati razrednike ili pedagoginju.

Unaprijed se zahvaljujemo na pomoći roditelja i učenika. 

Petra Vuković, pedagoginja

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević  datum: 17. 2. 2021. 16:06

VALENTINOVO

SRETNO VALENTINOVO!!

 

Pogledajte našu VIRTUALNU PRIREDBU kojom smo ga obilježili.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević Tatjana Pokupec  datum: 14. 2. 2021. 01:35

Djeca djeci stradaloj u potresu

Dragi roditelji i učenici,

ovim putem Vas pozivamo da sudjelujete u akciji za Petrinju. Naime u kontaktu smo s pedagoginjom iz OŠ Dragutina Tadijanovića Petrinja te smo dogovorili organizaciju donacija za učenike iz njihovih područnih škola (Mošćenica i Mala Gorica). Učenicima treba školski pribor (olovke, gumice, pernice, flomasteri, bojice, šiljilo, školske torbe, bilježnice, ravnala, trokuti, šestari…) pa vas molimo tko je u mogućnosti da se uključi u akciju. Također, sigurno im treba i higijenskih potrepština, a o kojem slatkišu da ne pričamo.

Učenike molimo da se odreknu jedne svoje očuvane igračke ili igre te da napišu pismo podrške. Vjerujemo da bi učenicima iz područja pogođenim potresom topla riječ i podrška puno značila jer bi vidjeli da još uvijek mislimo na njih i da smo im spremni pomoći da se vrate u svoje zasluženo djetinjstvo. 

U akciji će sudjelovati naša matična škola, a akcija prikupljanja donacija trajat će do 19. veljače 2021. (petak) u OŠ Veliko Trgovišće.

Za dodatne informacije možete kontaktirati razrednike ili pedagoginju.

Naše područne škole će također imati priliku sudjelovati, ali trebamo stupiti u kontakt s još jednom školom.

Unaprijed se zahvaljujemo na pomoći roditelja i učenika. 

Petra Vuković, pedagoginja

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević Petra Vuković  datum: 9. 2. 2021. 00:55

NATJEČAJ

NATJEČAJ

za zasnivanje radnog odnosa

 

SPREMAČICA ( ž  / m ) – 1 izvršitelj  na određeno (zamjena),  puno radno vrijeme – 40 sati tjedno

 

 
  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević  datum: 29. 1. 2021. 10:26

Radijska emisija-Školsko zvono

Svim učiteljima, roditeljima i učenicima ekipa Školskog zvona želi sretan Božić i puno bolju novu 2021. godinu! 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević Ines Čeko  datum: 23. 12. 2020. 01:05

ŠKOLE ZA AFRIKU

ŠKOLE ZA AFRIKU

Dragi roditelji, 

škola se uključila u projekt Škole za Afriku kako bi djeci iz Madagaskara omogućili obrazovanje. Zbog nastale situacije s Covidom-19 nismo u mogućnosti održati humanitarne akcije pa molim roditelji koji su u mogućnosti da uplate donaciju. Sve potrebne informacije nalaze se u dokumentu i na plakatu dolje.

Unaprijed se zahvaljujemo donaciji.

  

 

Petra Vuković, pedagoginja

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević  datum: 7. 12. 2020. 12:24

MEDNI DAN

MEDNI DAN

Dana 7. prosinca u Osnovnoj školi Veliko Trgovišće (matične i područne škole) obilježio se Medni dan. Sudjelovali su učenici prvih razreda te su imali edukativnu radionicu o važnosti i značaju pčelarstva. Radionice su održali razrednici prvih razreda, Anamarija Pozaić, Branka Kondres i Đurđica Tomić. Sudjelovalo je 33 učenika. Učenicima je podijeljen prigodan poklon koji je sadržavao staklenku meda, slikovnicu edukativnog karaktera o pčelarstvu te promotivni letak Med hrvatskih pčelinjaka.

Staklenke meda dostavili su pčelari iz Krapinsko-zagorske županije.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević  datum: 7. 12. 2020. 11:43

.

DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA

U utorak, 17. studenog 2020., obilježili smo Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Vukovar je simbol Domovinskog rata, borbe za samostalnost i nezavisnost Republike Hrvatske.

I ove godine prisjetili smo se tog velikog grada heroja i obilježili njegovu žrtvu za slobodu naše domovine. Tijekom dana učenici su zajedno s učiteljima/cama u školskom dvorištu zapalili lampione.

Priča o gradu

Odustajem od svih traženja pravde, istine, odustajem od pokušaja da ideale podredim vlastitom životu, odustajem od svega što sam još jučer smatrao nužnim za nekakav dobar početak, ili dobar kraj. Vjerojatno bih odustao i od sebe sama, ali ne mogu. Jer, tko će ostati ako se svi odreknemo sebe i pobjegnemo u svoj strah? Kome ostaviti grad? Tko će mi ga čuvati dok mene ne bude, dok se budem tražio po smetlištima ljudskih duša, dok budem onako sam bez sebe glavinjao, ranjiv i umoran, u vrućici, dok moje oči budu rasle pred osobnim porazom?

Tko će čuvati moj grad, moje prijatelje, tko će Vukovar iznijeti iz mraka? Nema leđa jačih od mojih i vaših, i zato, ako vam nije teško, ako je u vama ostalo još mladenačkog šaputanja, pridružite se. Netko je dirao moje parkove, klupe na kojima su još urezana vaša imena, sjenu u kojoj ste istodobno i dali, i primili prvi poljubac - netko je jednostavno sve ukrao jer, kako objasniti da ni Sjene nema? Nema izloga u kojem ste se divili vlastitim radostima, nema kina u kojem ste gledali najtužniji film, vaša je prošlost jednostavno razorena i sada nemate ništa. Morate iznova graditi. Prvo, svoju prošlost, tražiti svoje korijenje, zatim, svoju sadašnjost, a onda, ako vam ostane snage, uložite je u budućnost. I nemojte biti sami u budućnosti. A grad, za nj ne brinite, on je sve vrijeme bio u vama. Samo skriven. Da ga krvnik ne nađe. Grad - to ste vi.

Siniša Glavašević

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević Petra Vuković  datum: 17. 11. 2020. 21:58

Radijsko-novinarska skupina Školsko zvono Vijest ima dokument u privitku

Ponovo smo se okupili u Radijsko-novinarskoj skupini Školsko zvono. Iako ova godina nije baš blagonaklona radijskom mediju zbog teškoća oko snimanja (maske, razmak), trudimo se poštivajući sve mjere naučiti što više o tom mediju i temama koje obrađujemo.

Članovi su učenici 5. i 7. r.: Jakov, Dominik, Pavao, Manuela, Magdalena M., Magdalena K. , Patricija, Lorena, Martina, Dora i Dolores.

Cilj je istražiti, upoznati i razumjeti proces nastajanje radijske emisije.

Prvi korak je idejno osmišljavanje zanimljive teme, zatim prikupljamo materijal za emisiju pa kreiramo, snimamo te na kraju montiramo emisiju.

Ujedno vježbamo čitanje naglas te izražajno i interpretativno čitanje. Provodeći ankete i intervjue brusimo i novinarske vještine. Sami izabiremo i primjerenu glazbu i zvukove. 

Prva emisija govori o strahu, a puštamo je u eter u petak 20.studenog. Nadamo se da će vam se svidjeti jer mi već radimo na novoj temi. Do slušanja u petak!

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Čeko  datum: 17. 11. 2020. 14:30

DRŽAVNO NATJECANJE IZ ASTRONOMIJE

DRŽAVNO NATJECANJE IZ ASTRONOMIJE

U srijedu 11. 11. 2020. je u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje održano državno natjecanje iz Astronomije. 

Iz Krapinsko-zagorske županije na ovom je natjecanju sudjelovalo dvoje učenika: Ivan Preberina iz OŠ Veliko Trgovišće i Pavel Matuša Popović iz OŠ Vladimira Bosnara Stubičke Toplice sa svojom mentoricom Šteficom Dumančić Poljski. 

Ovi učenici pozvani su na državno natjecanje prema broju bodova osvojenih na županijskom natjecanju te prema broju bodova koje su dobili iz istraživačkih radova koje su pripremili. 

Učenici su tijekom državnog natjecanja prezentirali svoj istraživački rad te su pristupili usmenom ispitivanju članova povjerenstva. 

Učenici su postigli sljedeće rezultate:

IVAN PREBERINA 9. mjesto u kategoriji 5. razreda            

PAVEL MATUŠA POPOVIĆ  5. mjesto u kategoriji 6. razreda.

Ivan je na natjecanju sudjelovao sa istraživačkim radom pod nazivom Priča jedne sjene: Dnevni put Sunca. U radu je istraživao što nam sve sjena nekog predmeta (u njegovom slučaju gnomona tj. štapa zabodenog u zemlju) može reći o Suncu.

Imajući u vidu da se Ivan astronomijom počeo baviti prije samo godinu dana, postignuti uspjeh na državnom natjecanju time je i veći!

Čestitamo obojici učenika na plasmanu na natjecanju i ostvarenim rezultatima!

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević Štefica Dumančić Poljski  datum: 16. 11. 2020. 17:35

KLOKAN BEZ GRANICA

KLOKAN BEZ GRANICA –

konačne rang liste (10 % najboljih)

I ove godine učenici naše škole sudjelovali su u međunarodnom matematičkom natjecanju Klokan bez granica. Posebno ističemo rezultat Gorana Marjanovića, učenika 6.b razreda koji je u kategoriji Ecolier sve zadatke riješio točno ne osvojio prvo mjesto. Bravo Gorane!

U 10 % najboljih učenika u Hrvatskoj plasirali su se sljedeći učenici:

LEPTIRIĆI

Petra Kompesak           47.25/60                      17. mjesto

Marin Ježek                   46/60                           20. mjesto

 

ECOLIER

Goran Marjanović         120/120                       1. mjesto

Lovro Barlović               88.50/120                    53. mjesto.

Možemo istaknuti još i učenika Hrvoja Polanščaka koji je u kategoriji BENJAMIN imao 82.50/120 bodova.

Za najbolje učenike uskoro stižu i simbolične nagrade od Hrvatskog matematičkog društva.

Čestitamo svim učenicima i njihovim učiteljicama!

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević Štefica Dumančić Poljski  datum: 10. 11. 2020. 15:56

E-Twinning projekt „Čitam na svoj način”

E-Twinning projekt „Čitam na svoj način”

I ovu školsku godinu nastavljamo s našim aktivnostima na eTwinningu.

Cijelu školsku godinu provodit će se projekt „Čitam na svoj način” pod vodstvom učiteljice Njemačkog jezika Martine Humski. U projekt se uključilo 7 učitelja naše škole, te nekoliko učitelja iz drugih škola diljem Hrvatske.

Projekt će se provoditi nahrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, a cilj je potaknuti djecu na intenzivnije čitanje i omogućiti im da pročitana djela prezentiranju sukladno svojim talentima i interesima.U tu svrhu će im biti ponuđene različite mogućnosti prezentacije pročitanog djela, bilo da žele crtati, pisati pjesme ili primjenjivati IKT (Canva, Padlet, Piktochart, Mentimeter, MyStoryBook, Book Creator, PPT, Powtoon, Filmora) u izradi svojih prezentacija.

Obzirom da će se osim beletristikečitati i stručna literatura, cilj projekta je da učenici nauče pravilno navoditi korištene izvore i pravilno citirati.

U projektu će u suradnji s defektologom sudjelovati i i učenici s poteškoćama u čitanju i/ili pisanju, kako bi ih se motiviralo da se s lakoćom i bez straha upuštaju u čitanje.

Učenici koji će čitati literaturu na njemačkom jeziku članovi su izvannastavne aktivnostiLeseclub (Čitalački klub)naše škole.

Konačni je cilj napraviti zbirku učeničkih radova kaoe-knjigu/slikovnicu, a ako će postojati mogućnost, izradit će se i tiskana verzija iste.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević Martina Humski  datum: 9. 11. 2020. 11:10

eTwinning projekt Najljepša bilježnica

Naš stari projekt Najljepša bilježnica ove je godine eTwinning projekt. To znači da će se uključiti i druge škole. Natjecanje će i dalje biti ostvareno kao i inače, samo što ćemo ideju i ljepotu projekta podijeliti s  drugim školama. Već se dosta škola uključilo u projekt što nam govori da je projekt dobar. 

Početak nastavne godine pravo je vrijeme da učenici počinju razmišlljati kako pišu i kako im izgledaju bilježnice. Iako je svake godine sudjelovao velik broj učenika, vjerujemo da će ih ove godine sudjelovati još više. 

Sve o projektu pročitajte na poveznici na Twinnspaceu  https://twinspace.etwinning.net/122149/home te se priključite u projekt i na eTwinningu te uključite na eTwinning i učenike.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Čeko  datum: 23. 9. 2020. 17:11

eTwinning

E-twinning u našoj školi

Iza nas je posebna školska godina 2019./2020., no unatoč izazovnim situacijama u kojima su se našli naši zaposlenici, marljivo se radilo na portalu „eTwinninga”.

Zahvaljujući tim aktivnostima, naša je škola postala eTwinning škola (eTwinning School Label)što nam otvara vrata ususret novim eTwinning projektima, te možebitnim sudjelovanjima u sklopu Erasmus+ programa. Dana 4.travnja 2020.pružila nam se i mogućnost sudjelovanja na eTwinning online konferencijiza nove eTwinning škole i tom smo se pozivu spremno odazvali. Online konferencija nam je pružila uvid u funkcioniranje eTwinning platforme, u što smo već bili dobro upućeni, a to i pokazuju naši ostvareni rezultati na platformi, ali i obaveze, očekivanja i izazove koji se stavljaju pred eTwinning škole.

U prošloj smo školskoj godini odradili 3 projektau sklopu eTwinninga: 

1) Dani hrvatske glagoljice,  pod vodstvom učiteljica Ines Čeko i Nevenke Šoštarić,

2) Landeskunde unserer Länder, pod vodstvom učiteljice Martine Humski,

3) Comic erstellen,također pod vodstvom učiteljice Martine Humski.

U sklopu navedenih projekata ostvarene su međupredmetne suradnje unutar našeg kolektiva (Vlatka Habulin, Natalija Huić, Anamarija Pozaić),ali stvarana su i nova poznanstva primjenomsuradnje između naše i ostalih škola(OŠ Vladimira Becića Osijek, IV.osnovna škola Varaždin, OŠ Grigor Vitez Osijek, Osnovna škola Retkovec, OŠ Marija Bistrica, OŠ Fran Koncelak Drnje, OŠ Laslovo, OŠ Prečko).

Svi navedeni projekti dobili su Oznaku kvalitete (eTwinning Quality Label), kao potvrdu za uspješnost izvedbe projekta, dobro provedenu suradnju i primjenu IKT-a u sklopu nastave.

Osim što su nam pohvaljeni projekti, pohvaljeni su i učenici polaznici izborne nastave iz Njemačkog jezika koji su sudjelovali u njima (eTwinning Pupil Quality Label),te su im u tu svrhu podijeljene pohvalnice koje je izdala eTwinning Nacionalna služba za podršku u Hrvatskojna čelu s gospođom Antonijom Gladović, a pohvalnice su zasladili i poklonima svoje učiteljice (Patrik Kahlina, Goran Marjanović, Nik Špoljar, Jan Gvozdanović, Jakov Korade, Ivan Barlović, Luka Križnik, Isabella Moguljak, Tin Slakoper, Sara Žigman, Vanja Bartol, Ines Štefanović, Doris Vidak).

Bravo za naše učenike i učiteljice! :)

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević Martina Humski  datum: 16. 9. 2020. 22:24

Satnica polaska školskog autobusa

 

Satnica polaska školskog autobusa, za drugi tjedan nastave

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević  datum: 11. 9. 2020. 16:14

Satnica polaska školskog autobusa

Satnica polaska školskog autobusa, za prvi tjedan nastave

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević  datum: 4. 9. 2020. 12:39

Raspored rada produženog boravka

Raspored rada produženog boravka

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević  datum: 2. 9. 2020. 14:56

PROTOKOL O POVRATKU U ŠKOLU

Za detaljnije informacije kliknite na sliku

Sretan i uspješan početak

nove školske godine svima!

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević  datum: 2. 9. 2020. 14:40

VIRTUALNE UČIONICE

Poveznice za virtualne učionica i virtualnu zbornicu naše škole, po razredima:

Virtualna zbornica Edmodo

Virtualna zbornica Yammer

5.D Edmodo

5.D Yammer

5.a Edmodo

5.a Yammer

 

5.b Edmodo

5.b Yammer

 

6.D Edmodo

6.D Yammer

 

6.a Edmodo

6.a Yammer

 

6.b Edmodo

6.b Yammer

 

7.D Edmodo

7.D Yammer

 

7.VT Edmodo

7.VT Yammer

 

 

8.D Edmodo

8.D Yammer

 

8.a Edmodo

8.a Yammer

 

8.b Edmodo

8.b Yammer

 

Nastava u kući Edmodo

Nastava u kući Yammer

Stranica za učenike Produženog boravka

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević  datum: 18. 3. 2020. 03:31
» Arhiva naših vijesti    
 


 PONUDE


Koliko je sati 


 


Jukebox


Oglasna ploča

Naslovnica

Tražilica

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Korisni linkovi
preskoči na navigaciju