preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar
« Travanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Vrijeme
 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 9. 2010.

Ukupno: 444855
Ovaj mjesec: 1178
Danas: 7
 
Vijesti

DSI

Dan sigurnijeg interneta 09.02.2021.

Zajedno za bolji internet!

U OŠ VELIKO TRGOVIŠĆE I PŠ DUBROVČAN obilježili smo Dan sigurnijeg interneta različitim aktivnostima i radionicama, ovisno o uzrastu učenika. 

 


Pri izradi digitalnih uradaka učenici su vodili računa o autorskim pravima i poštovali pravila o sigurnom radu na internetu. 

Učenici nižih razreda su s Knjižničarkom sudjelovali u radionici „Pristojno i odgovorno ponašanje na internetu“

U uvodnom dijelu radionice razjasnili smo osnovne pojmove (internet, online, bonton, netiquette, osobni podaci….) i razgovarali o načinima i razlozima korištenja interneta, te vrstama komunikacije putem interneta (e-mail, chat, video igrice, društvene mreže…). Utvrdili smo da se pravila pristojnog ponašanja u svakodnevnom životu većim dijelom mogu prenijeti u virtualni svijet.

Učenici su upoznati s osnovnim pravilima i smjernicama za komunikaciju na internetu, s naglaskom na zaštitu osobnih podataka. Nakon toga rješavali su edukativni kviz pod nazivom „Koliko si siguran na internetu?“

2. i 3. razred: Nakon prikaza rezultata kviza učenicima je pročitana slikovnica „Savršena profilna slika obične djevojčice“ autorice Jennifer Moore-Mallinos, te je uslijedio kratak razgovor o pročitanome.

4. razred: Nakon prikaza rezultata kviza analizirali smo i raspravili o nekoliko situacija u kojima su prekršena pravila pristojne komunikacije na internetu.

5. razred: dobili su anketu o sigurnosti, te su trebali anketirati roditelje i dati im izrađene diplome, ako ostvare više od 50% točnih odgovora. Nakon provedene ankete na satu su pretstavili rezultate iste.

Svim je učenicima podijeljen link za edukativnu igricu Dabrica Darka otkriva digitalni svijet.

 

6.razred, PŠ Dubrovčan  se uključio u obilježavanje DSI i sudjelovanjem u projektu E-Twinning "Pet koraka do istine".

DSI smo obilježili kroz cijeli tjedan, a nastavljamo i u sljedećim tjednima, kada god stignemo.

Puno razgovaramo o sigurnosti na internetu, o ponašanju na internetu, važnosti  ostavljanja dobrih digitalnih tragova... 

Rješavali smo kviz i Potragu za blagom, na sam dan DSI, a ostale dane smo izrađivali, u skupinama, plakate u papirnatom obliku o digitalnim tragovima, digitalne plakate s našom osmišljenom maskotom PETko-m i rime u pisanom i audio obliku o sigurnosti na mreži.

Digitalni plakati s maskotom PETko-m : Učenici osmišljavaju za Svako slovo imena jedno pravilo, zajednički smo se konzultirali i davali sugestije, ali svaki učenik je mogao svoja pravila napisati i trebao osmisliti cjelokupan izgled plakata.

DIGITALNE PLAKATE POGLEDAJTE OVJDE:

https://padlet.com/anaknezevic15/4br420yoo0gesfx2

Uz to smo smišljali rime pod geslom "Rima, da sve štima". Svaki učenik trebao je smisliti kratku rimu o sigurnosti i snimiti audio zapis iste. 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ana Knežević Vlatka Habulin   datum: 26. 2. 2021.

 PONUDE


Koliko je sati 


 


Jukebox


Oglasna ploča

Naslovnica

Tražilica

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Korisni linkovi
preskoči na navigaciju